Elárverezik Jimi Hendrix soha nem hallott kazettáit

2024.10.14. 08:10
Jimi Hendrix eddig soha nem hallott kazettáit árverezik el a jövő hónapban, 54 évvel a rocksztár halála után. Az 1968-as demók az Up From The Skies, az Ain't No Telling, a Little Miss Lover és a Stone Free verziói, és nagyjából hét percig tartanak.

A Jimi Hendrixszel kapcsolatos értékes tárgyak egyenként várhatóan több százezer fontért kelnek majd el – összegezte a Sky News. A Propstore szórakoztatóipari aukciósház szerint az árverésen a rajongók olyan Hendrix-dalokat hallgathatnak meg, amelyekhez csak ők férhetnek hozzá.

A kazettákat Hendrix menedzserének, Mike Jeffrey-nek az irodájából szerezte vissza 1973-ban az asszisztense, Patricia „Trixie” Sullivan, aki most továbbértékesíti őket.

Az eladásra kínált tárgyak között szerepelnek még Hendrix és zenekara tagjainak fizetési papírjai, a zenész kézzel írt űrlapja, amelyen születési anyakönyvi kivonatát kéri, valamint különböző számlák, amelyek a személyes életét mutatják be.

A dokumentumok a vegytisztítási számláktól a turnéútvonaltervekig terjednek és a zenei ikon színpadon kívüli ügyleteiről árulkodnak.