Meghalt Gyürki István

2024.10.16. 17:11
Hetvenhét éves korában meghalt Gyürki István színművész. Fontosabb előadásai közt több Shakespeare-dráma, Madách Imrétől Az ember tragédiája, Katona József Bánk bánja és Johann Strausstól A cigánybáró is megtalálható.

Életének 78. évében hétfőn meghalt Gyürki István színművész. A gyászhírt a budapesti Újszínház közölte a Facebook-oldalán. 

Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik tisztelték és szerették, hogy Kollégánk, Barátunk, Gyürki István, Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett színművészünk, a tegnapi napon elhunyt! Őszinte részvétünk az egész családjának

–írták. 

A Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett művész hétfőn halt meg, 77 éves korában. Gyürki Istvánt az egész színházi szakma gyászolja – írja a Blikk

Gyürki István 1947. szeptember 30-án született Apátfalván, 1969-ben kezdett színészként dolgozni a kecskeméti Katona József Színházban, majd a 70-es évektől a szolnoki, a szegedi és a zalaegerszegi színházban is fellépett. 1992 óta szabadfoglalkozású színész, 2013-tól az Újszínházban játszott. 2020-ban megkapta a Magyar Arany Érdemkeresztet.

Fontosabb előadásai közt több Shakespeare-dráma, Madách Imrétől Az ember tragédiája, Katona József Bánk bánja és Johann Strausstól A cigánybáró is megtalálható.