Kis híján újra együtt a Monty Python

2009.08.19. 19:15 Módosítva: 2009.08.19. 19:24

Ismét összeáll a Monty Python: a legendás komikuscsapat még öt élő tagja New Yorkban vesz majd részt a karrierjük beindulásának 40. évfordulóját megünneplő esten, ahol egy speciális BAFTA-díjat (a Brit Filmakadémia elismerése) vehetnek át október 15-én, közölte a BAFTA szerdán.

A Monty Python a 60-as évek végén vált ismertté humoros szkeccs-showjukkal és szatirikus előadásaikkal. Közülük John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones, és Michael Palin ott lesznek New Yorkban, a hatodik tag nem vesz részt a ceremónián, Graham Chapman ugyanis 1989-ben meghalt, eltávozott, fűbe harapott, kilehelte lelkét.

A csoport kultikus sorozatának, a Monty Python's Flying Circus című, rövid abszurd jelenetekből álló humoros műsorának első részét 1969 október 5-én mutatták be a BBC brit televízióban. A humorcsapatot legutóbb 1987-ben tüntették ki, amikor megkapták a brit filmművészetben nyújtott szerepükért a Michael Balcon-díjat.

A BAFTA különleges elismerésében eddig többek közt Audrey Hepburn, Judi Dench, Richard Attenborough, Billy Connolly, Maggie Smith, Julie Walters és a James Bond-filmek producerei részesültek.