Árpád
-2 °C
4 °C

A Tilosé a Blue Box mozi

2000.05.30. 12:58
A Tilos Rádió és az OFF filmfesztivált szervező cég nyerte el a Blue Box Mozi hasznosítására kiírt pályázatot - tudta meg az Index. Információnkat a Budapest Film Rt. illetékese is megerősítetette. A tervek szerint szeptemberben nyit újra a fimszínház, amelyben helyet kap a rádió studiója mellett Internet cafe és egy videostudió is, s ide költözik a Tilos Rádió klubja is.
A Blue Box moziba költözik szeptemberben a Tilos Rádió és az OFF Filmesztivált szervező gazdasági társaság is. A két szervezet az épület felújításának fejében használhatja majd a több mint egy éve üresen álló épületet, amelyet a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában lévő Budapest Film Rt. Pályáztatott meg.

A Tilos Rádió sztárjai minden este szolgáltatnak majd zenét (DJ Palotai)
Az elképzelések szerint egy százhúsz személyes artmozit alakítanak ki a legendás filmszínházban, de ide költözik a Tilos Rádió studiója és klubja is. A filmes berkekben jól ismert OFF filmfesztivál szervezői pedig egy videóstudiót terveznek kialakítani, s itt kap helyet a két szervezet adminisztratív részlege is, a két szintes épület felső részében ugyanis eddig is irodák működtek.

Az underground zene kedvelői minden este találhatnak majd maguknak programot, hiszen a Tilos Rádió sztárjai minden este szolgáltatnak majd zenét. Minden bizonnyal számíthat a közönség Palotai Zsoltra (DJ Palotai), a rádió zenei vezetőjére éppúgy, mint a dj-társadalom olyan nagyjaira, mint Dj Cadik, Mango, vagy éppen Naga.

A rádió számára azért fontos a hallgatósággal való kapcsolattartás, mert az épület birtokbavételekor várhatóan már nem lesz földi frekvenciája a Tilosnak, hiszen a 98-as frekvenciát nem ők kapták meg. A nyertesek pedig szeptember elsején kezdik 24 órás adásukat. Az átmeneti időben az interneten és a kábeltársaságokkal folytatott tárgyalások alapján úgy tűník: kábelen juttatják el az adást a közösségi rádiók kedvelőinek.

A Blue Box felújítására információink szerint legkevesebb 9 millió forintot fordítanak majd. A Tilos Rádió a rá eső részt az adó 1 százalékának felajánlásaiból, részben pedig pályázati pénzeikből teremti elő.

A Tilos Rádió és az OFF közös pályázata bizonyult a legjobbnak, hiszen egyhangúan döntöttünk arról, nekik biztosítunk lehetőséget a mozi üzemeltetésére - erősítette meg az Index információit Nagy Jenő, a Budapest Film illetékese. Rozgonyi Zoltán, a Tilos Rádió ügyvezetője megkeresésünkre elmondta: csak akkor kíván az üggyel kapcsolatban nyilatkozni, ha már aláírták az üzemeltetésről szóló szerződést.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?