A Tilosé a Blue Box mozi

2000.05.30. 12:58
A Tilos Rádió és az OFF filmfesztivált szervező cég nyerte el a Blue Box Mozi hasznosítására kiírt pályázatot - tudta meg az Index. Információnkat a Budapest Film Rt. illetékese is megerősítetette. A tervek szerint szeptemberben nyit újra a fimszínház, amelyben helyet kap a rádió studiója mellett Internet cafe és egy videostudió is, s ide költözik a Tilos Rádió klubja is.
A Blue Box moziba költözik szeptemberben a Tilos Rádió és az OFF Filmesztivált szervező gazdasági társaság is. A két szervezet az épület felújításának fejében használhatja majd a több mint egy éve üresen álló épületet, amelyet a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában lévő Budapest Film Rt. Pályáztatott meg.

A Tilos Rádió sztárjai minden este szolgáltatnak majd zenét (DJ Palotai)
Az elképzelések szerint egy százhúsz személyes artmozit alakítanak ki a legendás filmszínházban, de ide költözik a Tilos Rádió studiója és klubja is. A filmes berkekben jól ismert OFF filmfesztivál szervezői pedig egy videóstudiót terveznek kialakítani, s itt kap helyet a két szervezet adminisztratív részlege is, a két szintes épület felső részében ugyanis eddig is irodák működtek.

Az underground zene kedvelői minden este találhatnak majd maguknak programot, hiszen a Tilos Rádió sztárjai minden este szolgáltatnak majd zenét. Minden bizonnyal számíthat a közönség Palotai Zsoltra (DJ Palotai), a rádió zenei vezetőjére éppúgy, mint a dj-társadalom olyan nagyjaira, mint Dj Cadik, Mango, vagy éppen Naga.

A rádió számára azért fontos a hallgatósággal való kapcsolattartás, mert az épület birtokbavételekor várhatóan már nem lesz földi frekvenciája a Tilosnak, hiszen a 98-as frekvenciát nem ők kapták meg. A nyertesek pedig szeptember elsején kezdik 24 órás adásukat. Az átmeneti időben az interneten és a kábeltársaságokkal folytatott tárgyalások alapján úgy tűník: kábelen juttatják el az adást a közösségi rádiók kedvelőinek.

A Blue Box felújítására információink szerint legkevesebb 9 millió forintot fordítanak majd. A Tilos Rádió a rá eső részt az adó 1 százalékának felajánlásaiból, részben pedig pályázati pénzeikből teremti elő.

A Tilos Rádió és az OFF közös pályázata bizonyult a legjobbnak, hiszen egyhangúan döntöttünk arról, nekik biztosítunk lehetőséget a mozi üzemeltetésére - erősítette meg az Index információit Nagy Jenő, a Budapest Film illetékese. Rozgonyi Zoltán, a Tilos Rádió ügyvezetője megkeresésünkre elmondta: csak akkor kíván az üggyel kapcsolatban nyilatkozni, ha már aláírták az üzemeltetésről szóló szerződést.