Betiltatnák az igazi mamipornót

2012.12.01. 08:55

Addig emlegették a mamipornó jelzőt a Szürke ötven árnyalata című, állítólag fülledten eroktikus regénnyel kapcsolatban, hogy az egyik pornógyár, a Smash Pictures már el is készítette a regény pornóverzióját A szürke ötven árnyalata: a pornóadaptáció címmel. Ez persze nem nagyon tetszett a Universalnek, ahol a regény filmjogai landoltak, és ahol Kelly Marcel már írja is az első film forgatókönyvét. A stúdió egyébként három millió dollárt fizetett E.L. James három erotikus regényének filmes jogaiért, érthető, hogy idegesek, bár véleményünk szerint csak felesleges felhajtást csinálnak a pornófilmnek.

A Universal most perre készül, mert szerintük a pornóverzió nem paródia, nem kritizálja az alapanyagot, hanem szimplán lelopja a történetet. A hollywoodi blockbusterek szinte mindegyikéből készült már felnőttfilmes változat, de ezek, állítja a Universal, valóban parodisztikus elemeket tartalmaznak, míg A szürke ötven árnyalatának pornós kiadásában egy az egyben a regényből átemelt dialógusokat hallani.

A felperes szeretné elérni, hogy a pornóváltozat minden példányát megsmmisítsék, beleértve a DVD- és Bluray-verziókat és a digitális kópiákat is. Azt is szeretnék elérni, hogy a másik két regény pornóparódiájának forgatását azonnali hatállyal leállítsák, a Smash Pictures pedig fizessen kártérítést a valódi jogtulajdonosoknak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport