David Fincher is rendezne Csillagok háborúja-filmet

2012.12.03. 12:27

Ömlesztett hírcsokorral örvendeztetjük meg a Csillagok háborúja rajongóit, lesz benne minden, ami szem-szájnak ingere, sőt lehet kutyázni Lucast is megint.

  • A Lucasfilmet és ezzel együtt a Csillagok háborúja fanchise-t egy nagy szakajtónyi pénzért eladó George Lucas kissé tanácstalan a folytatásokban betöltendő szerepét illetően. Lucas ugye konzultáns produce leaz, ami angolul sem mond többet, mint magyarul, sőt, ő maga sem tudja, mit takar a titulus. "Szerintem egyfajta két lábon járó enciklopédiaként akarnak alkalmazni, ha valamiről nem tudják, pontosan mi a neve, majd én megmondom." Szerintünk ennél többet nem is szabad rábízni.
  • Két újabb név merült fel a hetedik rész esetleges rendezőjeként. Egyikük David Fincher, akit a Deadline.com rebesget, mondjuk azon az alapon, hogy fiatalkorában az ILM-nél melózott, szóval annyira nem vennénk mérget a dologra. A másik Jon Favreau, a Vasember rendezője, aki egy újságrírói kérdésre mondta, hogy érdekelné a dolog, de ennél messzebb egyelőre nem jutott. A film forgatókönyvét viszont már gőzerővel írja Michael Arndt, szóval előbb-utóbb csak lesz valamiféle bejelentés.
  • Rick McCallum producer, aki az eredeti trilógia 1997-es újrakiadásáért (is) felelt, vagy nem akart részt venni az újabb trilógia készítésében, vagy a Disney nem akart vele dolgozni, mindenesetre kiszállt a Lucasfilmből, és inkább független filmket forgat majd.
  • Camille Paglia író, tanár és műkritikus szerint a második trilógia utolsó darabja, a Sith-ek bosszúja az elmúlt 30 év legjelentősebb művészti alkotása, és ezt komolyan gondolta, nem viccelt. Itt bővebben is elolvasható, miért olyan csodálatos is a film.