Angelina Jolie Louis Zamperini életéről forgat

2012.12.19. 15:33 Módosítva: 2012.12.19. 15:33

Angelina Jolie új filmje Louis Zamperiniről, az olimpikonból lett második világháborús háborús hősről szól majd, amit Laura Hillenbrand 2010-ben kiadott, Unbroken című könyve alapján ír majd William Nicholson forgatókünyvíró.

Zamperini az 1936-os berlini olimpián az amerikai csapat legfiatalabb tagja volt. Érmet ugyan nem nyert, de 5000 méteren futott egy olyan utolsó kört, hogy a Führer azonnal meg akart vele ismerkedni. Az 1940-es tokiói olimpiára érmesélyekkel utazhatott volna, de jött a háború, és . Zamperini bevonult. A csendes-óceáni hadműveletekben vett részt, és japán fogságba esett, ahol szörnyű kínzásokat kellett elszenvednie.

Amikor 1998-ban visszatért Japánba a naganói téli olimpiai lánggal futva, már megbocsátott egykori kínvallatóinak, sőt, a legbrutálisabbal személyesen is találkozott volna, de annak nem tetszett az ötlet. A Universal már az ötvenes években megvásárolta a sztorit (mínusz Nagano, persze), amiből Tony Curtis főszereplésével készült volna film, de valahogy a projektből nem lett semmi. Majd most, Jolie rendezésében, és tippünk szerint vagy Brad Pitt, vagy Ryan Gosling főszereplésével.