Hamarosan jöhet a Ben-Hur-remake

2013.01.16. 08:11

Az MGM két éve a csőd szélén állt, nem nagyon lehetett látni, hogyan másznak ki ebből, de aztán jött a Skyfall az egymilliárd dolláros bevételével és az első Hobbit a 900 millióval - a stúdió meg máris Ben Hur-remake-ben gondolkodik. A filmet nem a nagy előd nyomán készítenék el, hanem Lew Wallace 1880-ban írt regénye alapján, ami az Elfújta a szél kiadásáig a világ második legtöbb példányban eladott könyve volt a Biblia mögött. Az első forgatókönyv-vázlatot az a Keith Clarke írta, aki a Peter Weir-féle The Way Back-et is jegyzi.

Az eddigi két Ben Hur-verziót is az MGM gyártotta: az 1959-es, Charlton Heston-féle klasszikust és az 1925-ös némafilmet is. Előbbi jogait a nyolcvanas években adták el a Turner Broadcastingnak, de a könyv már a közkincs része, így az forgat belőle filmet, aki akar, vagy van rá pénze. Gary Barber, az MGM elnöke nagyon szereti a történelmi kalandfilmeket, hiszen náluk forog majd a Herkules is, Dwayne Johnson főszereplésével. Barbernek tetszett az új forgatókönyv, ami a filmtől eltérően nem a Ben-Hur és Messala közötti rivalizálásra épít.

Ebben a verzióban kiemelt szerepet kap a két karakter gyermekkora, és Jézus története is, akivel Ben-Hur élete során többször is találkozik, sőt, ott lesz akkor is, amikor Krisztust kereszthalálra ítélik. A híres kocsiverseny azért benne lesz ebben a verzióban is, anélkül nem lehet Ben-Hurt forgatni. A Ben-Hur 2.0 beáll a most sorozatban készülő bibliai témájú filmek közé, Brad Pitt Poncius Pilátusról forgat, Steven Speilberg és Ridley Scott egy-egy Mózes-témájú forgatókönyvet nézeget elmélyülten, Darren Aronofsky pedg már be is fejezi lassan a Noé bárkája forgatását. (via Deadline)