Die Hard a Fehér Házban

2013.01.23. 09:14

Dejà vünk van, mintha 1998 lenne, amikor két egyforma témájú film küzdött egymás ellen az amerikai mozikban, az Armageddon és a Deep Impact. Mindkettőben egy aszteroida fenyegette a bolygót, és az egyikben Morgan Freeman volt a bölcs megnyugvás hangja. Idén ezt a Fehér Házzal játsszák el Hollywoodban, az Olypus Has Fallen ls a White House Down is ugyanarra a kaptafára készül, a Ferhér Házra terroristák támadnak, az elnök odabent reked és túszul ejtik, DE van bent egy ügynök, aki John McClane módjára belülről gyűri le az ellent. És az egyikben szerepel Morgan Freeman is. A történetet ugye már láttuk párszor, legutóbb a 24 című tévésorozatban, ahol Jack Bauer mentette meg az elnököt, az országot, a világot és az univerzumot. Egyszerre.

A márciusban mozikba kerülő Olympust a Kiképzést (Training Day) is jegyző Antoine Fuqua rendezte, a főszereplők között Freeman (a házelnök) mellet ott van Gerard Butler (az ügynök) és Aaron Eckhart (az elnök) is. További, feláldozható arcok: Angela Bassett, Dylan McDermott, Ashley Judd, Melissa Leo és Rick Yune.

A White House Down Roland Emmerich nyári blockbusterje lesz, ebben az elnököt Jamie Foxx, az ügynököt Channing Tatum, a házelnököt Richard Jenkis alakítja, a mellékszereplők között Jason Clarke, Maggie Gyllenhaal, James Woods, Lance Reddick és Rachelle Lefevre is ott lesz. Szereposztásban Emmerich nyert, a többit meglátjuk júniusban.