Daniel Craig nélkül folytatódhat a Tetovált lány

2013.02.01. 10:36

Úgy tűnik, hiába volt sikeres David Fincher Tetovált lány című, Stieg Larsson-regényből készített filmje (90 milliós gyártási költségre 233 milliós bevétel), a folytatás sorsa még mindig bizonytalan. A rendező ugyanis aláírt a Fox Gone Girl című pszichothrillerjéhez, így a Lány, aki a tűzzel játszott című folytatás forgatása csúszni fog, ráadásul a gyártó Sony közölte hogy a költségeken faragni kell.

Fincher adott, Rooney Mara (egyelőre) nem kerül sokba, így ahol faragni lehet, az a férfi főszereplő gázsija. Daniel Craig az első film előtt úgy írta alá a szerződését, hogy további két filmre vállalt opciót, viszont azóta volt egy Skyfall, ami ugye egymilliárd dollárt termelt, ezzel Craig ázsiója is jócskán megnőtt, amit a színész egészen konkrétan fizetesémelés formájában akar viszont látni.

A Sony nem nagyon akar még többet fizetni a színésznek, amikor éppen lelkesen a költségeket faragja le, így a Hollywood Reporter értesülései szerint az is elképzelhető, hogy Craig karakterét, Mikael Blomkvist újságírót simán kiírják a folytatásokból. A húzás, habár a regény rajongóinak biztos agyvérzést okozna, nem kivitelezheteten, Blomkvist ugyanis nem központi karakter a második könyvben.

A probléma ebben az esetben viszont az, hogy Steven Zaillian már leszállította a forgatókönyv végleges változatát, és felvette érte a hétszámjegyű fizetést - ha át kel írni a könyvet az pénzbe fog kerülni, nem is kevésbe, ráadásul Zillian mostanában egy James Gandolfini főszereplésével készülő HBO-sorozaton dolgozik, és nem tudni, egyéltalén elvállalja-e az átírást.