Orkháborút készít a Forráskód rendezője

2013.02.01. 09:38

A világ egyik legnépszerűbb online szerepjátéka, a Blizzard kiadó World of Warcraftja filmverziót kap, ráadásul egy tehetséges rendezőre, Duncan Jonesra bízták az elkészítését. Jones (aki egyébként David Bowie fia) a két évvel ezelőtt nagy kritikai- és közönségsikert arató Forráskódot rendezte, egy kissé bizarr scifi-t, amiben egy katona tudata egy bombamerényletben hamarosan életét vesztő férfi testébe költözik újra és újra, azért, hogy megakadályozhassa a tragédiát.

A World of Warcraft annak idején szimpla fantasy szerepjátéknak indult orkokkal, varázslókkal, sárkányokkal de mára a sok kiegészítő és rajongói módosítás következtében már farkasemberekkel, zombikkal és úrhajón érkező idegen lényekkel is lehet benne találkozni. A filmet gyártó Legendary a forgatókönyvről nem sok mindent hajlandó elárulni, annyit mindenesetre lehet tudni, hogy a forgatás még idén ősszel elkezdődik, a premiert pedig 2015-re teszik.

Jones a forráskód előtt a Hold (Moon) című scifit írta és rendezte, amit mindössze egymillió dollárból hozott úgy tető alá, hogy a főszerepet Sam Rockwell játszotta. A film sikere miatt kapta meg a Forráskódot (erre már 35 millió dollárt költhetett), és most a World of Warcrafot, aminek a költségvetését 100 millió dollárnál is többre becsülik.