Bruce Willis letarolta a Bazilika környékét

2013.02.08. 11:43 Módosítva: 2013.02.11. 15:22

Remek werkvideót kaptunk a Die Hard - Drágább, mint az életed címmel mozikba kerülő Die Hard 5-höz: Bruce Willis egy lepukkant pesti bérpalota lépcsőházában mesél arról, milyen jó volt autókat meg zongorát törni és mindenre ész nélkül lövöldözni a tavalyi budapesti forgatáson.

A werkfilm egyébként azt is szépen bemutatja, hogy szinte nem is volt olyan Moszkvaként eladott, belvárosi utca Pesten, ahol ne tört volna össze néhány autót a stáb. A rendezőnek, John Moore-nak viszont még ez az oldszkúl kaszkadőrmutatvány sem volt elég, ezért az utómunkálatok során a Bazilika kupolája és a nemlétező felhőkarcolóink közt köröző Mi-24-es katonai helikoptert is lángra kap egy fura CGI-jelenetben, ahol a főszereplők egyszerre zuhannak a házak között a Magyar Honvédség büszkeségével.

A február 14-én mozikba kerülő, ötödik Die Hard-film Moszkvában játszódó jelenetei áprilistól augusztusig forogtak Magyarországon, a World War Z-t is Budapestre hozó Mid Atlantic Filmsnek köszönhetően. A történet szerint a korábbi részek tökös amerikai zsaruja, John McClane (Bruce Willis, szokás szerint Dörner György hangján) Oroszországba kénytelen utazni, mivel a CIA-ügynöknek állt fia, Jack (Jai Courtney) magára haragította az ottani maffiózókat.

Az olyan buddy cop-filmes odaszólogatások, mint a "– Honnan van ez a mordály, fiam? A múzeumból loptad? – Retró darab. Pont, mint mint te!" miatt a rajongók abban bíznak, hogy a rendező és Skip Woods forgatókönyvíró nemcsak a baszdmegeket csempészte vissza a régi Die Hard-filmekből, hanem a széria legjobbjának számító, duplafőszereplős harmadik rész fergeteges hangulatát is. Íme a magyar plakát, ami egész jó, kivéve a "Vér nem válik vízzé" közhelyet: