Minden amerikai iskola kap a Lincoln dvd-ből

2013.02.13. 10:32 Módosítva: 2013.02.13. 10:33

Az amerikai Elnökök napja és az Oscar gála előtt egy héttel a Lincoln film producerei bejelentették, hogy a filmet oktatási célokra is fel kívánják használni, és minden tanuló számára elérhetővé kívánják tenni. Szándékuk szerint mihelyt megjelenik a film dvd-változata eljuttatják minden magán és állami közép-, és főiskolára. „Egyre több levelet kapunk a tanároktól, hogy nagyon szeretnénk az osztályukba bemutatni a filmet, és ez ébresztett rá minket, hogy film nem csak a felnőtt közönség számára lehet érdekes, hanem a diákoknak is fontos.

A film kampányának további részeként, február 12-én, Lincoln születésnapján mind a 8 Lincoln nevű amerikai városban levetítik majd a filmet. Március közepén pedig a Lincoln nevű iskolák kerülnek sorra, melyek többsége egyébként nem túl jól felszerelt iskola, így a kampány keretében a film készítőitől technikai felszereléseket is kapnak.

Idén a Lincoln kapta a legtöbb, mintegy 12 Oscar jelölést. Köztük a versenyben van a legjobb filmért, a legjobb rendezőért és a legjobb főszereplőért (Daniel Day-Lewis) folyó versenyben is.