Pi tigrise csődközelbe került

2013.02.18. 15:46

A Pi élete tigrisét is animáló Rhythm & Hues Studios múlt héten kért csődvédelmet az amerikai államtól, ezzel megelőzve az azonnali felszámolását, amely legalább öt másik film produkcióját is komolyan megakaszthatná.

A cég 1987 óta gyárt vizuális effekteket a legnagyobb filmstúdiók számára, viszont hiába vannak olyan megrendelői mint a Warner Brothers, a Universal vagy a 20th Century Fox és hiába nyertek Oscart 1995-ben a Babe-ért majd 2007-ben Az arany iránytűért, a Rhythm & Hues elmúlt két évben jelentős veszteséget generált. A tekintélyes adósságot felhalmozó studio hanyatlása 2012-ben kezdődött, amikor a korábbi két legnagyobb megrendelője – a Universal és a Fox – sokkal kisebb mértékben látta el munkával a céget, mint az ezt megelőző években. Miközben próbálnak kilábalni az adósságból és megmentőikre várnak, még olyan projektjeik vannak hátra, mint a július 19-re ígért R.I.P.D., az augusztusra várható Percy Jackson: Sea of Monsters, a 300: Rise of an Empire vagy az októberi Seventh Son és a Black Sky.

Amennyiben nem érkezik anyagi segítség, a stúdiónak le kell húznia a rolót és beállni a bezáró animációs barkácsműhelyek elmúlt években egyre növekvő sorába.