Ez a jövőjük a Harry Potter után

2013.03.01. 12:07

Úgy tűnik a Disney mégiscsak Emma Watson lábára adná az üvegcipellőt. Ugyan hivatalosan még nem a színésznőé a Hamupipőke főszerepe, de már nagyban folyik a susmus a Kenneth Branagh rendezésében készülő film háza táján. Cate Blanchett lesz a gonosz mostoha, Simon Kinberg pedig a producer. A forgatókönyvet Chris Weitz írta.

A Tim Burton-féle Alice Csodaországban óta ez a legfrissebb meseadaptáció a Disneytől, amit a stúdió 2014-re szeretne befejezni. Watson a Harry Potter filmek befejező része óta folyamatosan kapja a szerepeket. A The Perks of Being a Wallflowerben a kritikusok is imádták, emellett nemrég fejezte be a Darren Aronofsky-féle Noé forgatását, és még egy könnyed vígjáték, az Itt a vége is belefért az idejébe.

A Harry Potteres kolléga, Daniel Radcliffe nem járt ilyen jól. Igort, Frankeinstein gonosz púpos segédjét játssza majd a doktor szörnyszülöttjéről szóló filmben. A 20th Century Fox és a Davis Entertainment közös projektjének forgatása azután kezdődik, hogy Radcliffe befejezi a Cripple of Inishmaan című színdarabban való szereplését. A Mary Shelley 1818-as könyvén alapuló filmet Paul McGuigan rendezi, és John Davis a producer. Daniel Radcliffe sem panaszkodhat arra, hogy mellőzné a szakma. Legutóbbi filmje a Kill Your Darlings nagy siker volt a Sundance filmfesztiválon, míg a The F Word - amiben szintén főszerepet játszik - még idén a mozikba kerül.

Végül Gary Oldman rajongói sem maradnak friss és izgalmas hír nélkül. A színész lesz a 2014-re elkészülő Majmok Bolygója mozi főszereplője. A Dawn of the Planet of the Apes rendezői székében Matt Reeves ül. Oldman Dreyfust játssza majd, az emberi ellenállás vezetőjét, miután a majmok átvették az irányítást. Jason Clarke, Andy Serkis és Kodi Smit-McPhee szintén biztosan szerepelnek majd A majmok bolygója: Lázadás folytatásában.