Robert Downey Jr. akkor is menő, ha semmi újat nem mond

2013.03.08. 14:08 Módosítva: 2013.03.08. 14:11

Az Iron Man filmek sztárja, Tony Stark földi helytartója, a tavalyi év egyik legnagyobb kasszasikerében, a Bosszúállókban csapatjátékosként és egysoros akció-humoristaként is feltűnő Robert Downey Jr. egy kerekasztal-beszélgetésen mesélt amerikai újságíróknak a Vasember harmadik részéről, munkáról és kollégákról.

A Vasember és a Bosszúállók története több ponton is összefonódik, ezért minden forgatókönyvírónak gondosan oda kell figyelnie, hogy ne fusson ellentmondásokba a két történet és ne keletkezzen káosz a Marvel univerzumban. Downey Jr. pedig pont a két világ közti összeköttetés kulcsfigurája, aminek súlyát munka közben is érzi. Karakterével eggyé válva mesél az újságíróknak Stark sorsáról és, hogy mennyiben más egyedül martinit szürcsölni egy kanapén, vagy egy clevelandi hegycsúcson péppé veretni magukat Thorral és Lokival.

"Azért annyira nem" – mondja a színész, aki ennyi akciójelenetet még soha nem forgatott, mint a Vasember 3-ban. Hogy lesz-e negyedik Vasember film, még nyitott kérdés, de Robert Downey Jr.-nak valószínűleg nem kell féltenie szerepét, mely Hollywood legjobban fizetett színészei közé emelte. Szerződése papíron lejár, és nem tartja elképzelhetetlennek, hogy valaki más játssza a szuperhőst, de a nézők nagy részének olyan lenne egy új Tony Stark, mint egy mákos bejgli mák nélkül.

A Vasember 3 május harmadikán már látható lesz a mozikban. A filmet az a Shane Black rendezi, aki nem csak hogy hasonlít Árpa Attilára, de a Halálos Fegyver filmekért is ő a felelős.