A nagy Gatsby nyitja a cannes-i filmfesztivált

2013.03.12. 08:48

Baz Luhrmann fimje, a Leonardo DiCaprio főszereplésével készült A nagy Gatsby nyitja a 66. cannes-i filmfesztivált. A filmet versenyen kívül vetítik május 15-én. Az F. Scott Fitzgerald regényének legújabb feldolgozásában szerepel még Tobey Magiure, aki a főszereplő barátját és a film narrátorát, Nick Carrawayt alakítja.

A 20-as években játszódó történetben a DiCaprio által játszott Gatsby beleszeret egy gazdag lányba, Daisybe. Míg a tengerentúlon harcol, a lány férjhez megy egy gazdag férfihoz. Hazatérése után Gatsby vagyont szerez, hogy visszaszerezhesse a lányt. Carey Mulligan játssza Daisy Buchanant, férjét pedig Joel Edgerton. A regényből a rendező, Baz Luhrmann és Craig Pearce írt forgatókönyvet. A premieren ott lesz még a rapper, Jay-Z, aki szintén szerepel a filmben és a bollywoodi legenda, Amitabh Bachchan is.

"Hatalmas megtiszteltetés megnyitni a cannesi fesztivált mindenkinek, aki a filmen dolgozott" - mondta Luhrmann. Hozzátette, hogy mindannyian nagyon izgatottak, hogy visszatérhetnek Franciaországba, a cannesi fesztiválra, amelyik olyan közel áll a szívükhöz. Nem csak amiatt, mert a rendező első filmje, a Kötelező táncok is itt mutatkozott be először 21 éve, hanem azért is, mert A nagy Gatsby néhány része Cannes közelében játszódik.

Ez lesz a második alkalom 2009 óta, hogy a fesztivál nyitófilmjét 3D-ben vetítik. Négy évvel ezelőtt az UP volt az első ilyen film Cannes-ban. A nagy Gatsby-t a mozi 2D-ben és 3D-ben is játsszák majd.