Film készül Hubay Jenő családjáról

2013.03.13. 10:20

Hollywoodi közreműködéssel film készül Hubay Jenő hegedűművész és zeneszerző családjának történetéről. A film Hubay Jenő menye, Edle Astrup Hubay Cebrian Budapesttől Estorilig - Töretlen akarattal című önéletrajzi regénye alapján készül amerikai-magyar-portugál koprodukcióban. A tervet Hubay Cebrian László, Hubay Jenő unokája jelentette be kedden Budapesten, az egykori Hubay-palotában, Allan Loeb és Greg Pritikin amerikai producerek jelenlétében.

"Alapvetően Magyarországról szól a film, vagyis arról, hogy mit tett a náci megszállás, majd a szovjet uralom ezzel az országgal. Egy olyan család van a háttérben, amelynek mindene megvan, majd mindenét elveszíti: milliók története ez a szüleim életén keresztül ábrázolva" - mondta az unoka a sajtó képviselőinek.

A filmet részben Magyarországon, részben Portugáliában forgatják majd, világpremierje 2015-re várható. A portugál helyszíneket az indokolja, hogy a Huba család itt telepedett le a Magyarországról való távozást követően. A két producer közül Allen Loeb a Mindörökké Rock és a Las Vegas ostroma forgatókönyvírójaként, valamit a New Amsterdam című sorozat készítőjeként ismert Hollywoodban, Greg Pritikin pedig a Bábu című filmet írta és rendezte.