Magyar film Robert De Niro filmfesztiválján

2013.03.13. 14:43
Lichter Péter Look Inside The Ghost Machine című, tavaly készült kísérleti filmjét beválogatta rövidfilmes versenyprogramjába a New York-i Tribeca Filmfesztivál.

Az április 17. és 28. között megrendezésre kerülő fesztiválon Lichter Péter super 8-as filmre forgatott, 5 perces montázsfilmmel indul, alkotását a Let There Be Light: The Cycles of Life elnevezésű, kísérleti filmes versenyszekcióban mutatják be. A rövidfilm zeneszerzője Horváth Ádám Márton, operatőre Szécsényi-Nagy Loránd.

A Tribeca Filmfesztivált Robert De Niro, Craig Hatkoff és Jane Rosenthal alapította 2002-ben, ma New York és a filmes világ meghatározó rendezvényeinek egyike. A főleg független filmeket felvonultató fesztivált állítólag a 9/11-es terrortámadásokra válaszul hívták életre, hogy fellendítse az apátiába zuhant alsó-Manhattan kulturális életét.

Lichter Péter 1984-ben született. 2004 óta készít rövidfilmeket, amelyeket több ízben díjazott a Filmszemle, és láthatók voltak külföldi filmes rendezvényeken is. Félálom című alkotását 2011-ben bemutatta a franciaországi Angers-ban megrendezett Premiers Plans filmfesztivál. A Look Inside The Ghost Machine című rövidfilmjének nemzetközi premierje januárban a Rotterdami Nemzetközi Filmfesztiválon volt.

Ezt a filmet ugyan nem tudjuk megmutatni, de a rendező előző, Kazetta című alkotását igen. A 2011-es film egy super 8-as nyersanyagra forgatott dokumentumfilm, egy elveszettnek hitt hangfelvételről, ami egy általános iskolai osztálykiránduláson készült 1997-ben.