18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Lucas az egyik legszörnyűbb játékfigura

2013.04.03. 14:56

Extrém vicces toplistát közölt április 1-jén a Total Film az 50 legbénább, filmes kötődésű, geek műanyag játékról. A lista még úgy is elképesztő, hogy az üres dobozban árult Erő akciófigura és a 80-as évek magyar trafikosainak mesterművei, a kibontás után azonnal széteső Jedi bábuk érthetetlen okokból kimaradtak. De nem akarjuk elrontani a felfedezés örömét, ezért most csak a 10 legbizarrabb gyerekjátékot mutatjuk meg.

1. Gagyi George Lucas-akciófigura

2002-ben, a Csillagok háborúja mozipremierjének 25 éves éfvordulóján a Lucasfilmmel licenszszerződésben álló Hasbro piacra dobott egy bizarr játékbabát, a George Lucas-fejű Jorg Sacul parancsnokot. A filmekben és képregényekben sosem látott, vakmerő pilóta Lucas eltorzított neve mellé még egy kamu életrajzot is kapott, ami szinte szóról szóra megegyezik Luke múltjával: Lucas, azaz Jorg is egy álmodozó, sivatagi parasztgyerek volt a Tatuinon, mielőtt Erő-érzékeny felkelő pilóta lett volna belőle. Csak neki nem Darth Vader volt az apja.

2. C3PO-cellux

A teljesen fölösleges irodai porfogók geek változata ez a ragasztószalagot tartó és -vágó alkalmatosság. A sárga protokolldroid fejét elnézve viszont inkább az jut eszünkbe, hogy egy körfűrészes kínzóalkalmatosság makettjét látjuk.

3. Rezgő Nimbusz 2000

A Mattel dizájnerei nem biztos, hogy kellőképpen átgondolták, mire használhatja egy Harry Potter-rajongó tinilány a gombnyomásra remegni kezdő műanyagseprűt. Segítünk: biztosan nem kviddicsezésre.

4. Homokhernyó akciófigura

7790289482 0df1a86e72 z
Fotó: Flickr / Totalfilm

A Harry Potter-vibrátor mellé íme a Dűne-dildó. Más épkézláb magyarázat ugyanis nem nagyon van arra, miért bordázott műpénisz alakúra álmodták meg az LJN-es játékgyártók Frank Herbert univerzumának hírhedt óriás homokhernyóját, a Shai Huludot.

5. Zseblámpa E. T. ujjából

e-t-finger-light 131209-fli 1364467378-650-75
Fotó: Facebook / Tumblr

A hazavágyó kis Spielberg-vakarék ujja is pont olyan elsőre, mint egy műanyag broki, holott ez nem is szórakoztatja a sci-fi rajongó lányokat a sötétben. Csak világítani tud.

6. Pornóbajszos náci a Frigyládából

header
Fotó: Disney Toys / Lucasfilm

Lucas és Spielberg barátja, a pankrátorból lett sztárkaszkadőr színész, Pat Roach többször is vállalt apróbb mellékszerepeket az Indy-filmekben. Ő volt például a bikanyakú náci szerelő, aki a német szuperrepülőt őrizte Az elveszett frigyláda fosztogatóiban. A róla mintázott, 2003-as Disney-baba viszont a pucér felsőteste és a fickós bajsza miatt akár pornószínész akciófigura is lehetne.

7. Spriccelő Freddy Krueger-fej

freddy fight squirter 3
Fotó: LJN Toys Ltd. / Entertech

Nem tudjuk, mit szívtak 1989-ben az LJN játékgyárban, de mi is kérünk belőle, mert náluk viccesebben senki sem tudott még meggyalázni egy valaha népszerű horror ikont. Nekünk az Indexben egyébként van egy vizet köpködő műanyag Jabbánk is, amit vagy 10 éve csomagoltak valamelyik Burger King-menühöz.

8. Nőnek öltöztetett John Travolta

hairspraydolls
Fotó: Tumblr / Facebook

Bár már az sem volt teljesen százas, aki 2007-ben leforgatta a Hajlakk remake-jét egy műhájba bújtatott, nőnek sminkelt, dagadt John Travoltával, a film akciófiguráit elkészítők klinikai esetek.

9. Rambós uzsonnástáska

A Vasfüggönyön innen sajnos csak a bazári céllövöldék hárompálcás, azaz megszerezhetetlen kategóriájából juthattak Rambo-ereklyékhez a VHS-filmeken felnőtt magyar fiatalok (az is csak egy mások által már keresztüllőt Stallone-poszter volt). Bezzeg a Nyugat kólamámorban fetrengő kisfiúi 1985-ben minden reggel a fejkendős dzsungelharcos képével ellátott dobozban vihették a suliba parizeres szendvicset. És még eredeti Rambo-termosz is járt hozzá!

10. A fellógatott hús a Rocky-ból

Ez már tényleg a kényszerzubbonyos játéktervezők ligája, nem véletlenül lett ez a Rocky-ellenfélként reklámozott, műanyag féldisznó az első a Totalfilm idióta mozikütüys cikkében.

112506a
Fotó: Jakks Collection

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport