Kínában forgatja Neményi az új Puskás-filmet

2013.04.05. 00:50

Márciusban Pekingben kezdődött el a magyar-kínai koprodukcióban készülő dokumentumfilm forgatása Kína, Magyarország és a foci munkacímmel a CRI és Nemányi Ádám producer cégének, a Next Station Productionnak a gyártásában, adta ki a Neményi vezette audiovizuális producerszövetség a közleményt.

"A film története 1954-ben indul, mikor a kínai kormány felfedezte a Puskás vezette magyar csapat játékát, és 20 fiatal focistát küldött Magyarországra, akik másfél évig Tatán és a Margitszigeten edzettek - áll a közleményben. - A kivételes sporttörténeti eseménynek köszönhetően a csapatnyi kínai focista nálunk tanulhatta meg, hogyan kell világszínvonalon focizni. A film ennek a másfél évnek állít emléket és annak, hogy a profi kínai foci az első lépéseit Magyarországon tette meg."

Neményi társproducere volt a magyar Puskás-dokumentumfilmnek (Puskás Hungary), Puskás-játékfilmtervét nem támogatta a Filmalap.

A film szereplői közül Nian Weisi a Kínai Labdarúgó Szövetség elnöke, Chen Chengda az Ázsiai Labdarúgó Szövetség alelnöke lett.