Remake-et kap a Holtpont is

2013.04.12. 09:44

A hollywoodi stúdiók saját filmjeiket dolgozzák fel és folytatásokból keresik a legtöbb pénzt, ez nem újdonság, szóbal azon sem kell meglepődni, hogy a Túl a barátságon előtti korszak egyik legizgalmasabb, mély férfibarátságról (is) szóló filmje, a Holtpont (Point Break) sem kerüli el a sorsát. Az 1991-es eredetit rendező, későb A bombák földjéért Oscar-díjjal jutalmazott Kathryn Bigelow nem vesz részt a remake munkálataiban, a helyére az eredeti film operatőre, Ericson Core ül majd le.

A Keanu Reeves és Patrick Swayze főszereplésável készült Holtpont egy szörföző bankranblóbandáról és az utánuk nyomozó, és közéjük beépülő FBI-ügynökről szólt, és szerepelt benne Gary Busey, Lori Petty és a Red Hot Chili Peppers zenekar két tagja is.

A remake forgatása az év végén kezdődik, a története pedig a szörfösök helyett extrém sportokat űző (és méllékesen bankokat kirabló) derék fiatalembereket helyez a középpontba. Természetesen megmarad a közéjük beépülő FBI-ügynök is, akinek szerepére simán el tudnánk képzelni a Halálos iram-franchise egyik arcát, Paul Walkert.