Spermadonor és gépírónő a Francia Filmtavaszon

2013.04.16. 15:34

Indul a Francia Filmtavasz: a csütörtöktől vasárnapig tartó vetítéssorozatban kilenc friss francia filmet mutatnak be több budapesti és vidéki moziban. A rendezvényhelyszínek között szerepel a budapesti Puskin, Tabán és Vörösmarty artmozi, valamint a Palace Mammut és a Cinema City Aréna. Vidéken többek között Békéscsaba, Debrecen, Dunaújváros, Eger, Győr, Kaposvár, Pécs, Szeged, Szolnok és Zalaegerszeg egy-egy mozija csatlakozott a programhoz.

A fesztivál vendégeként Budapestre érkezik Jean-Paul Jaud, a Kísérleti egerek vagyunk? című dokumentumfilm rendezője, akit a környezettudatosság és az egészséges táplálkozás témái foglalkoztattak korábbi munkáiban. A Kísérleti egerek vagyunk? című filmje a génmódosított élelmiszerek veszélyeire hívja fel a figyelmet.

A kínálatban szerepel a Gyermekeink című dráma, amelynek főszereplője, Emilie Dequenne a legjobb színésznő díját kapta a cannes-i filmfesztiválon. Joachim Lafosse filmje egy fiatal szerelmespár története: elérkezettnek látják az időt, hogy a saját életüket éljék, de a férfi képtelen megszabadulni pénzes nevelőapjától. Két premier előtti vetítés is látható a programban. Az ötvenes évek végén játszódó Populaire egy villámkezű gépírónőről mesél. A Ken Scott rendezésében készült Starbuck című, több díjat elnyert kanadai vígjáték pedig egy negyvenes éveiben járó férfiról szól, akinek barátnője bejelenti, hogy gyereket vár tőle, de az is kiderül, hogy ügyvédje szerint spermadonorként további több mint száz gyereke van.

A nézők A Casablanca-hadművelet című akcióvígjátékot, a romantikus kalandnak induló Első éjszaka című drámát, a gyerekkor varázslatos világát felfedező, Rajzoljuk körbe a Földet című dokumentumfilmet, az Életem szerelme című romantikus komédiát, valamint a 18 éven felülieknek szánt Egy francia család szexuális krónikája és a Q - Érzékek birodalma című filmeket is megnézhetik a négynapos fesztiválon.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!