Tehetségkutatóban keresik a Transformers 4 kínai szereplőit

2013.04.19. 15:45

Michael Bay negyedik Transformers filmje részben kínai pénzből és helyszíneken forog majd, és lesznek benne helyi szereplők is, akik közül négyen viszont nem a hagyományos szereplőválogatásokon kerülnek be a szereplőgárdába, hanem egy tehetségkutató segítségével. Kínában rendkívül népszerűek a különféle tévés tehetségkutatók, a helyi Csillag születik vagy Idol (egy Megasztár-szerű énekes műsor) adásait tízmilliók követik hétről hétre, így nem véletlen, hogy a filmet gyártó Paramount Pictures is így keres majd színészt a robotos filmhez.

A Transformers 4 Chinese Actor Talent Search (kb. Transformers 4 kínai színészkereső verseny) című műsornak négy nyertese lesz, két tapasztalt színész és két amatőr, akik mindannyian szerepelnek majd a filmben. A tehetségkutatót hamarosan forgatják is, hiszen a filmet 2014 június 27-én már be is akarja mutatni a Paramount - a díszbemutató természetesen Pekingben lesz. A műsor zsűrijében ott lesz Sid Ganis, az Amerikai Filmakadémia egykori elnöke, Lorenzo DiBonaventura, a Transformers 4 producere, Denise Chamian szereposztásért felelős rendező és a Paramount marketingigazgatója, mellettük két prominens kínai filmes is helyet kap a panelben.

A Tramsformers 3 165 millió dollárt termelt Kínában, amivel a negyedik legtöbbet kereső filmnek számít a bevételi toplistán. Arról egyelőre nem tudni, milyen feladatokat kell majd a műsorba jelentkezőknek teljesíteni ahhoz, hogy bekerüljenek a CGI-robotokkal vívott élethalálharcba.