Kínai meglepetések a Vasember 3-ban

2013.04.25. 10:02

Korábban már megírtuk, hogy a ma bemutatásra kerülő Vasember 3 Kínában nem pont olyan lesz, mint a világ többi részén. Egyelőre nem tudni, milyen változtatások kerülnek be a filmbe (vagy inkább miket vágnak ki és helyettesítenek be valami mással), de Shane Black rendező szerint a kínai verzió meglepő lesz. Black mindezt úgy nyilatkozta, hogy nem látta a végleges verziót, sőt, a plusz jelenetek forgatásán sem vett részt, csak megkapta a jelenetek leírását.

Azt már biztosra lehet venni, hogy a Kínai piacra készített verzióban több helyszíni felvétel lesz látható, mint a nemzetközi változatban, és szerepel benne Fan Bingbing, a jelenleg legnépszerűbb kínai színésznő is. Black azt is elárulta, hogy a filmben eredetileg szereplő hatalmas sárkány kulturális okokból nem került be a kínai verzióba, de ennél többet nem árult el a sajtónak, mert "a Marvel meglepetést akar szerezni a kínai mozinézőknek".

A film amerikai bemutatója előtt a szaklapok 110 millió dolláros nemzetközi nyitóhetet jósolnak a filmnek, ami úgy tízmillióval lenne több, mint amennyit a Vasember 2 termelt 2010-ben. Az amerikai mozik május 3-tól vetítik a filmet, amitől ott 145 millió dollárt hozó nyitányt várnak. A film körül egyébként áll a bál az USA-ban, mert a Disnley és a moziláncok nem nagyon tudnak megegyezni a film bevételének megosztása kérdésében, így a Regal nevű cég (580 mozi 42 államban) levetette a film reklámanyagait és az előzeteseket sem hajlandó vetíteni, az AMC (339 mozi) nevű láncnál pedig elővételben nem árulnak jegyet a filmre.