Kínai meglepetések a Vasember 3-ban

2013.04.25. 10:02

Korábban már megírtuk, hogy a ma bemutatásra kerülő Vasember 3 Kínában nem pont olyan lesz, mint a világ többi részén. Egyelőre nem tudni, milyen változtatások kerülnek be a filmbe (vagy inkább miket vágnak ki és helyettesítenek be valami mással), de Shane Black rendező szerint a kínai verzió meglepő lesz. Black mindezt úgy nyilatkozta, hogy nem látta a végleges verziót, sőt, a plusz jelenetek forgatásán sem vett részt, csak megkapta a jelenetek leírását.

Azt már biztosra lehet venni, hogy a Kínai piacra készített verzióban több helyszíni felvétel lesz látható, mint a nemzetközi változatban, és szerepel benne Fan Bingbing, a jelenleg legnépszerűbb kínai színésznő is. Black azt is elárulta, hogy a filmben eredetileg szereplő hatalmas sárkány kulturális okokból nem került be a kínai verzióba, de ennél többet nem árult el a sajtónak, mert "a Marvel meglepetést akar szerezni a kínai mozinézőknek".

A film amerikai bemutatója előtt a szaklapok 110 millió dolláros nemzetközi nyitóhetet jósolnak a filmnek, ami úgy tízmillióval lenne több, mint amennyit a Vasember 2 termelt 2010-ben. Az amerikai mozik május 3-tól vetítik a filmet, amitől ott 145 millió dollárt hozó nyitányt várnak. A film körül egyébként áll a bál az USA-ban, mert a Disnley és a moziláncok nem nagyon tudnak megegyezni a film bevételének megosztása kérdésében, így a Regal nevű cég (580 mozi 42 államban) levetette a film reklámanyagait és az előzeteseket sem hajlandó vetíteni, az AMC (339 mozi) nevű láncnál pedig elővételben nem árulnak jegyet a filmre.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?