no

Tokióban játszódik a készülő Die Hard 6

2013.04.30. 18:02

Azt már februárban is tudtuk, hogy Bruce Willis le akarja forgatni a Die Hard 6-ot, most viszont a Totalfilmtől kezdve a comicbookmovie.comig minden filmes oldal lehozta: Die Hardest címmel készül az új rész, ami a készítők szerint "a széria Rocky Balboája" lesz, azaz John McClane utolsó akciózása, ami után kedvenc kopasz zsarunk végleg nyugdíjba vonul.

Bár az 58 áves sztár hivatalosan még nem mondott igent a Die Hard 6-ra, a forgatókönyvet már gőzerővel írja Ben Trebilcook, a Deader Country című közepes horrorvígjáték író-producere. A sztoriról már most is lehet tudni annyit, hogy ugyan New Yorkban fog kezdődni, de McClane ugyanúgy kiruccan idővel Tokióba, ahogy az ötödik részben is átugrott Moszkvába és Csernobilba, megmenteni a fiát meg a világot. Az ötödik rész társproducere, Larry D. Webster teljes melszélességgel Trebilcook mellett áll, akinek azért még bőven van izgulnivalója: "Jó dolog, hogy megszereztem Larry támogatását, de a filmhez még nagyon sok akadályt le kell küzdeni. Ezek közül kettő Alex Young producer és maga Bruce Willis".

A 110 millió dolláros költségvetésből Magyarországon forgatott Die Hard 5 összesen 302,4 milliós összbevételt termelt, ez azonban elmarad például az előző két rész jegybevételeitől (Die Hard: 140,7 millió, Die Hard 2: 240 millió, Die Hard 3: 366,1 millió, Die Hard 4: 383,5 millió).

Bruce Willis egyébként már 2010-ben bejelentette : az ötödik és a hatodik rész lesz a széria két utolsó darabjai, utána végleg kiszáll a Die Hard franchise-ból. Korábban a sztár azt szerette volna, hogy az utolsó két részt a Die Hard 1-et és a 3-at is jegyző John McTiernan rendezze, de neki évekig bíróságra kellett járnia amiatt, hogy egy Anthony Pellicano nevű magándetektív utáni FBI-nyomozásban letagadta, hogy ő maga is utasította a detektívet Charles Roven producer lehallgatására, idén pedig el is ítélték és börtönbe vonult.