Csak lehet még valami a Setét torony-filmekből

2013.05.17. 11:28

A Setét torony-cikus Stephen King egyik legkultikusabb műve, sokan és sokféleképpen szerették volna megfilmesíteni vagy éppen tévésorozatot készíteni belőle, de valahol minden project (egy ponton a Universal, az HBO és a Warner is érdeklődött iránta) zátonyra futott. A történet nagyjából annyi, hogy egy posztapokaliptikus világban járunk, a főhős a civilizált világ mentsvárát, a tornyot keresve keveredik a legváratlanabb kalandokba. A regénysorozat több mint négyezer oldalas, sztori tehát van bőven benne.

A Universal terve három tévésorozat-évadra és köztük két mozifilmre vonatkozott, a rendezője Ron Howard lett volna, főszereplője pedig Javier Bardem, akit időközben Russell Crowe-ra cseréltek. A költségek miatt a Universal megrettent, az HBO dettó ezért mondott nemet, a Warner pedig nem akarta keverni a műfajokat.

Legutoljára a Media Rights Capital érdeklődött a filmek iránt, de óvatos duhajként csak egyet finanszíroznának (és azt is csak akkor, ha Russell Crowe marad a főszereplő), a folytatás pedig csak akkor lesz elképzelő, ha az első film jól teljesít. Ezzel párhuzamosan egy egyelőre meg nem nevezett cég arról tárgyal a projektet képviselő Ron Howard - Akiva Goldsman - Brian Glazer trióval, hogyan lehetne az eredeti, meglehetősen ambíciózus tervet tető alá hozni.

Az minenesetre jó hír, hogy két cég is érdeklődik a filmek/sorozatok iránt, a legjobb az lenne, ha egy rakás pénzt beletolnának, és rendesen megcsinálnák, de a legvalószínűbb végkifejlet most még mindig az, hogy nem lesz az egészből semmi.