Húsz év után ismét meggyulladhat a dzsoja

2013.05.25. 14:05

Idén ősszel kezdődhet a legendás Dazed and Confused (Tökéletlen idők) folytatásának forgatása. A mára már kultuszfilmnek számító alkotás - amit Quentin Tarantino tíz kedvenc filmje között sorolt fel 2002-ben - olyan sztárok karrierjét segített beindítani, mint Ben Affleck vagy Matthew McConaughey. A rendező, Richard Linklater évek óta nyilatkozott a folytatás elkészítéséről; már 2009-ben is szó volt az esetleges forgatásról - írja a Slashfilm.

A film olyan jól megragadja, hogy milyen lehetett 1976-ban Texasban a nyári szünet előtti utolsó tanítási nap és az azt követő hajnalig tartó illuminált randalírozás és csajozás, hogy az ember azonnal kedvet is kap valami hasonlóhoz. Nem véletlen, hogy nagy várakozás övezi a film második részét, ami a rendező elmondása szerint nem egy klasszikus értelemben vett folytatás lesz - például nem ugyanazok a karakterek fognak szerepelni. Linklater úgy fogalmazott, "ha a Tökéletlen idők a középiskolás időszakomról szólt, ez a főiskolás élményekről fog".

Matthew McConaughey magyaráz
Matthew McConaughey magyaráz
Fotó: Gramercy Pictures

A történetről már 2009-ben elárulta, hogy 1980-ban játszódik majd, és egy főiskolás társaság hétvégéjéről fog szólni. A forgatókönyvet, aminek a That's What I'm Talking About címet adta, eddigi legszórakoztatóbb írásának nevezte, viszont film nem készült belőle, előbb üzleti, majd disztribúciós és anyagi problémák miatt. Ellenben pillanatnyilag úgy tűnik, hogy ezek a kérdések megoldódtak és minden adott az őszi forgatáshoz.