Carey Mulligan játssza Hillary Clintont

2013.06.06. 10:25

Carey Mulligan igazán nem panaszkodhat arra, hogy nem kap elég szerepet. Jelenleg egyértelműen ő Hollywood legfoglalkoztatottabb színésznője, évente legalább két filmet készít és csupa főszerepet játszik. Legutóbb A nagy Gatsby-ben láttuk Leonardo DiCaprio mellett, de ő játszott a Coen testvérek Cannes-ban agyondícsért filmjében, az Inside Llewyn Davis-ben is.

A legújabb hírek szerint ő játssza majd az USA volt külügyminiszterét, Hillary Clintont is, a róla szóló életrajzi filmben, ami egyelőre Rodham néven fut (Hillary Clinton Hillary Rodham néven született, a teljes neve hivatalosan ma is Hillary Rodham Clinton). A rendező James Ponsoldt lesz, akinek Szárazon című remek filmjét nemrég a magyarok is megnézhették a Titanic Fesztiválon.

Nagy Gatsby trailer

A legnevesebb színésznők akarták Hillary szerepét, Mulligan többek között Scarlett Johanssont, Jessica Chastiant, Jennifer Lawrence-t és Emma Stone-t ütötte ki. Ugyan Mulligan sem hasonlít egy cseppet sem Clintonra, de hogy Jennifer Lawrence hogy gondolta ezt, az végképp érthetetlen.

A Rodham Hillary Clinton fiatal éveire koncentrál, amikor egyetemista, majd ügyvéd volt. Már ekkor érdekelte a politika, de hamarosan döntenie kellett, hogy szerelme, Bill Clinton politikai pályáját támogatja, vagy a sajátjára fókuszál. Még nem tudni, hogy a Rodham mikor kerülhet a mozikba, de 2016 logikusnak tűnik, mert ekkor lesz a következő elnökválasztás Amerikában. Ezen pedig elképzelhető, hogy Hillary Clinton indul a demokraták színeiben.