Ezért nem Al Pacino játszotta Han Solót

2013.06.07. 08:41

Aki kellőképpen elmélyült a Star Wars készítésének apró részleteiben, már régen tudja, hogy Harrison Ford azután kapta csak meg Han Solo szerepét, hogy minden más lehetséges színész nemet mondott. Nick Nolte, Kurt Russell, Burt Reynolds, Jack Nicholson, Christopher Walken, Sylvester Stallone, Robert De Niro, de még Steve Martin(!), Chevy Chase(!!) és Bill Murray(!!!) is szóba került.

Al Pacino is egy volt a sok közül, aki inkább nem vállalta az intergalaktikus lézerpisztolyozást. Nemrég, a londoni "Egy éjszaka Al Pacinóval" nevű rendezvényen, több elutasított szereplehetőségével kapcsolatban is kitálalt. Olyan filmek főszerepéről van szó, mint az Apokalipszis most, a Micsoda Nő, vagy éppen a Die Hard. Ez utóbbit talán a legnehezebb elképzelni Bruce Willis helyett Al Pacinóval. Na de mi történt a Star Wars esetében?

Han Pacino
Han Pacino
Fotó: A.V. Club

"A zsebemben volt a szerep, de egyszerűen nem értettem a forgatókönyvet" - mondta Pacino. Ehelyett viszont később játszott olyan remekművekben, mint a S1m0ne - A sztárcsináló vagy a Jack és Jill.