A Star Wars valósággá vált

2013.06.11. 14:47

A 69 éves Peter Mayhew nem elég, hogy majdnem 220 centiméter magas, még a reptéri biztonságiak is rászálltak. A Star Wars filmekben Chewbaccát alakító színész éppen a denveri Comic Con geektalálkozóról igyekezett Londonba, amikor megállították a reptéren. Ennek oka pedig nem volt más, mint egy sétabot, amit a színész speciálisan fénykard alakúra csináltatott.

Mayhew azonnal a twitterezőkhöz fordult, hogy közös erővel szálljanak szembe a biztonságiak sötét erejével. A posztolt fotón egy kerekesszékben ül, amire pont azért volt szükség, mert elvették tőle a botját.

Az ominózus ellnőrzés
Az ominózus ellnőrzés
Fotó: Peter Mayhew

A sétabotot nem kobozták el és öt perc múlva vissza is kapta. A vizsgálatra is csak azért volt szükség, mert szokatlanul nehéz volt az eszköz; korábban volt már rá példa, hogy valakinek egy kés volt elrejtve az antik sétapálcájában, amiről persze nem tudott.

A reptéri biztonságiak honlapja külön bejegyzést szentel a fénykardoknak: "Sajnálatos módon, a technika egyelőre nem teszi lehetővé egy valós lézerkard létrehozását. Ettől függetlenül lehetséges, játékfénykardok szállítása a táskákban. Az erő legyen Önökkel!"

A Star Wars rajongók remekül szórakoztak az ártalmatlan eseten. Egy milapajamas nevű felhasználó látta meg a lényeget elsőként: "Peter Mayhew-t azért állították meg, mert egy fénykard volt nála. Tehát végső soron a fénykard egy igazi fegyver, ami azt jelenti, hogy a Star Wars valóság."