Elképesztő werkfilm készült a Hobbit 2-ről

2013.06.17. 13:34

Elképesztően szép, új-zélandi turisztikai filmnek is beillő werkvideót készített Peter Jackson a december 12-én mozikba kerülő Hobbit 2-höz. A több mint hatperces kisfilm első felében a Gandalfot alakító Ian McKellen, a Gollamként visszatérő Andy Serkis, a rendező, a látványtervező és a producerek áradoznak arról, milyen jó újra visszatértni az új-zélandi Matamatába. 1998-ban ugyanis itt építették fel először Hobbitont, azaz hobbitok díszletfaluját, ami azóta is a Tolkien-rajongók zarándokhelye, és ahol mindig tömegek akarnak bekopogni Zsákos Bilbó házának ajtaján.

A videó második része a Tasmán-tengerhez és a hegyekbe viszi a nézőt (itt vették fel Radagast erdőben rohangálós jeleneteit), az utolsó harmadban pedig a déli sziget füves-sziklás, hatalmas pusztaságát mutatják be a készítők, ahol Tölgyfapajzsos Thorin és a többi törpe összecsapott a farkaslovas orkokkal. A videó azért is elképesztő, mert jól bemutatja, hogy a digitális utómunkát végző stábnak nem sok dolga volt, mert a tájképeken szinte semmit sem kellett fotosoppolni, csak ha épp óriássasokat kellett belerajzolni a jelenetbe.

The Hobbit: The Desolation of Smaug

Tavaly ugyan nagyon fanyalogtunk az egymilliárd dollárt kaszáló A hobbiton, mivel olyan lassú és unalmas volt, mintha Tarr Béla rendezte volna , idén már várjuk a folytatását, mert abba már Peter Jackson sem tud annyi jelenetet kockáról kockára átmásolni a Gyűrűk Ura-trilógiából, muszáj lesz villantania valamit a régi rendezői zsenialitásából a Weta-szerverpark CGI-orgiája mellé. Persze a banyapókos részt most is be tudja majd dobni helykitöltőnek, mivel a sokkal hamarabb elkészült Babóban már maga Tolkien is előre elsütötte az óriáspók-témát.

A december 13-án mozikba kerülő második részben hőseink, a tizenhárom hazátlan törp, Gandalf és az Egy Gyűrűt Gollamtól frissen lenyúló Zsákos Bilbó először az alakváltó Beornnál ejtőznek, aztán a nem túl barátságos bakacsinerdei tündék fogságába kerülnek. Itt egyébként találkozni fognak az eredeti meseregényben még nem is szereplő Legolasszal (Orlando Bloom a két trilógia közötti fontos kapocs lett, mivel Gollamot már nem nagyon lehet újra előrángatni), és egy Tauriel nevű, tűzrőlpattant tündelánnyal, akit Tolkien egy fél sorban sem említett meg a Gyűrűk Ura függelékében (Peter Jackson saját ötlete volt a karakter, akit kedvenc Lost-lányunk, Evangeline Lilly alakítja majd mindkét új részben ).

Végül azért elvergődnek a Magányos hegy mélyébe is, a környéket rettegésben tartó, kincseket őrző sárkányhoz, Smaughoz. A könyvben csak röviden elmesélt, filmen viszont extrém látványosnak ígérkező Öt sereg csatáját és a Vasdombokból érkező, felmentő törpehadtestet a Warner stúdió profitmaximalizálása miatt majd csak 2014. decemberében, a trilógia záródarabjában láthatjuk.