Itt az első előzetes az új Miki egérből

2013.06.19. 11:09

Új részekkel tér vissza a Disney Channel műsorára Miki egér, modern sztorival és ritmussal egyesítve a rajzfilmfigura klasszikus karakterét. A készülő új rajzfilmek modern környezetbe helyezik az amúgy 1928-ban született rajzfilmhőst, aki legalább annyira ismert Amerika jelképeként, mint rajzfilmfiguraként. Míg Miki az egyik részben Santa Monicán nyaral, addig más részekben Párizsban, Tokióban, Velencében, vagy éppen egy alpoki túrán tűnik fel, és természetesen mindenhol meggondolatlan és ostoba helyzetekbe kerül.

Nem csak Miki lép azonban újra színre, hiszen az új kalandokban feltűnik párja, Minnie is, csakúgy mint a többi barátja, Donald kacsa és Plútó kutya. Az új részek a június 28-i hétvégén debütálnak a Disney Channel műsorán, és elsősorban a 6-14 éves korosztályt célozzák meg. A filmek stílusa a 30-as évekbeli egeret idézi meg, kiegészítve számos modern stílusjeggyel. Az új rajzfilmek egyik producere és rendezője az Emmy-díjas Paul Rudish.

Miki egérnek az első,  Plane Crazy (1928) és Willie a gőzhajó (1928) című filmekben még vékony végtagjai voltak és gonosz jelleme; macskákat és nőket kínzott. Későbbi formájában kikerekedett és kedvesebb lett, írja a Wikipédia. Disney 1928 és 1937 között közel 100 rajzfilmet készített az egérke főszereplésével, és hosszú ideig saját hangját kölcsönözte Miki egér figurájának.