Vicces zsarunők verték az amerikai elnököt

2013.07.01. 10:02

A hétvégi amerikai mozis toplista érdekesen alakult, legalábbis abban az értelemben mindenképpen, hogy Roland Emmerich Az elnök végveszélyben című akcióthrillerje alaposan kikapott a Női szervek című vígjátéktól, pedig előzetesen ennek pont az ellenkezőjét várták. A bevételi listát második hete a Szörny egyetem című animációs film vezeti.

Az elnök végveszélyben

Emmerich filmje a tavasszal bemutatott, Támadás a Fehér Ház ellen nyomvonalán halad, fegyveresek támadnak az elnök munkahelyére és csak egy ember van, aki megmentheti. Mindkettőben szerethető főhős ment (Gerald Butler ill. Channing Tatum), az első filmben a túszul ejtett elnök helyére Morgan Freeman ül, a másodikban Jamie Foxx az USA első embere, szóval sok motívumban megegyezik a két film.

A Támadás a Fehár Ház ellen viszont csak 70 millió dollárból forgott és 30 millióval nyitott a mozipénztárakban és már 168 milliós bevételnél tart világszerte. Az elnök végveszélyben ezzel szemben 150 millióba került, de csak 25 milliót hozott a bemutatója, ami azt jelenti, hogy megbukott, ráadásul sem a nézők, sem a kritikusok nem voltak érte odáig, hiába rombolja le benne Emmerich a fél Fehér Házat lassított felvételben. A filmet augusztus 29-től vetítik a magyar mozik.

Női szervek

A heti premierfilmek közül a 40 millió dollárból forgatott, nálunk ezen a héten bemutatkozó Női szervek című Sandra Bullock-vígjáték teljesített a legjobban, ugyanis három nap alatt visszahozta a gyártási költségeit. A sztoriban egy karót nyelt FBI-ügynök (Bullock) és egy prosztó bostoni zsaru (Melissa McCarthy) áll össze, hogy egy nagymenő drogkereskedőt kiiktassanak. A Koszorúslányokat is jegyző alkotók korhatáros komédiája nagyon bejött a kritikusoknak és a közönségnek is, Bullock állítólag a Beépített szépség óta nem volt ilyen vicces a vásznon.

A hétvége legjobban teljesítő filmje a Szörny egyetem az altesti poénokkal szemben is megállta a helyét és 46,1 millió dollárt hozott, ezzel 176 millió dollárnál tart. A harmadik helyre befutó Z világháború című zombifilm, amiben Brad Pitt nagyon sok élőhalottal végez, 30 millió dollárt tett hozzá az összbevételéhet, ami csak az USA-ban már 123 milliónál tart. Ami még említésre méltó a nyári sikerfilmekkel kapcsolatban az, hogy az Acélember világszerte nagyon népszerű, és úgy tart félmilliárd dolláros bevételnél, hogy még mutatták be minden országban.