Pótolja az összes fesztiválnyertes filmet a Művészben!

2013.07.05. 17:55

Idén nyáron harmadszor szervez filmnapokat a legnagyobb nemzetközi fesztiválok nyerteseiből a Mozinet. Július 19-21. között a budapesti Művész moziban 900 forintos áron tekinthetők meg Oscar-jelölt alkotások, a berlini, cannes-i és velencei filmfesztiválok kedvencei. A fesztiválon  látható először - premier előtti vetítésen - a világ egyik leghíresebb festője, az impresszionista Pierre-Auguste Renoir, illetve fia, az újhullám által legnagyobb francia rendezőnek kikiáltott Jean Renoir életéről szóló Renoir. Idén először a rendezvény országos lesz, 10 városban tartanak vetítéseket a filmekből július második felében.

A változatos szelekcióban megférnek egymás mellett Oscar-jelölt nagyágyúk (A messzi dél vadjai, Bikanyak, Revans), könnyedebb, igazi nyári romantikus alkotások (Tango Libre - Szabad a tánc, Szerelem a hatodikon), illetve kicsit komorabb vizekre evezve a kortárs német film (Együtt az ég alatt, Néma csönd) és a román újhullám remekei (Sporthorgászat, Mindenki a mennybe megy). A palettáról nem hiányoznak olyan nagy filmfesztiválok kedvencei sem, mint Cannes (Polisse), Berlin (Nővér), Velence (A tenger törvénye), Locarno (Semmit magamról) vagy éppen a hazai Titanic (Hasta La Vista).

Botrányfilmekben sem lesz hiány: az időközben szupersztárrá lett Michael Fassbender főszereplésével újra vásznon látható a sokkoló és nagy vitákat kiváltó Éhség, az iráni nők életébe Tóth Orsi főszereplésével nyerhetünk bepillantást (Nők férfiak nélkül), a rapper és soul szupersztár Plan B pedig London sötét negyedeibe kalauzol kendőzetlenül (iLL Manors - Rázós környék). Részletes program itt.