Újszülöttje miatt került bajba az indiai sztár

2013.07.11. 09:41

Nagy vitát kavart nemrég egy széles körben ismert bollywoodi színész, Shah Rukh Khan harmadik gyerekének a születése, aki állítólag előre tudta, hogy fia fog születni. Márpedig Indiában a magzat nemére vonatkozó vizsgálatok szigorúan tilosak, így elvileg senki sem tudhatja előre, hogy fia vagy lánya lesz. Az ügy azért lett hatalmas botrány Indiában, mert azt sugallja, hogy sztárok és a gazdagok kijátszhatják ezt a törvényt. (Micsoda meglepetés.)

A 47 éves Khan harmadik gyereke béranya segítségével jött a világra. Most hatósági eljárás folyik ellene, hogy valóban megnézette-e előre a gyerek nemét. Khan azt mondja, a félreértés abból adódott, hogy a gyermek koraszülött volt, így a kiírt időpont előtt jóval megszületett, ezért tudták már a szülés előre meghatározott napjánál előbb, hogy fiú. Vagyis nem amiatt, mert illegálisan megnézették, hanem mert a baba megszületett. Mivel ez könnyen ellenőrizhető, az igazság hamar kiderülhet a színész ügyéről. Khannak egyébként már vagy egy kamasz fia és egy lánya.

Indiában 1994-ben tiltották be a születés előtti nemmeghatározást, mivel nagyon sok lányt egyszerűen elvetettetek a  szülők, mert fiút akartak. Kutatások szerint Indiában évente 500 ezer lánymagzatot vetetnek el a nemi alapú abortuszok miatt.