Először rendeznek az Oscarra jelölt filmzenékből koncertet

2013.07.15. 11:49
Egy héttel a következő Oscar-gála előtt koncertet rendez a díjra jelölt filmzenékből az amerikai filmakadémia. A 2014 februári első koncerttel szeretnének hagyományt teremteni.

Az Oscar-koncertet 2014. február 27-én tartják a Los Angeles-i Kaliforniai Egyetem Royce Hall színháztermében - közölte az amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia (AMPAS) zenei tagozata hétvégén.

A rendezvényen a tervek szerint minden, 2014-ben Oscar-díjra jelölt filmzene felcsendül majd, az alkotásokból azonban a műsor korlátozott ideje miatt csak részleteket hallhat a közönség. A tízperces zenei idézeteket egy szimfonikus zenekar tolmácsolja. Az előadás fényét emeli, hogy az egyes darabokat szerzőjük vezényli és lehetőség szerint a filmdalok eredeti előadóit is szeretnék megnyerni a koncert számára.

Adele:Skyfall

Az idei, immár 85. Oscar-ceremónián a legjobb eredeti filmzene díját Mychael Danna nyerte el a Pi élet című filmhez komponált muzsikájával, a legjobb filmdal pedig az Adele által előadott Skyfall lett az új James-Bond-filmből.