Pókemberből mellékszereplő lehet

2013.07.25. 15:09

Nem szokványos Pókember-mozinak ígérkezik a filmsorozat következő része, derült ki az előző, A csodálatos Pókember című rész rendezőjének nyilatkozatából. Marc Webb a folytatás kapcsán elárulta, hogy az talán egy "nem csak Pókember-film" lesz.  Akár az is elképzelhető, hogy a névadó helyett inkább a történet egyéb szereplőit helyezik a középpontba.

A Sony Pictures nemrég jelölte ki az új sorozat második részének megjelenési időpontját, nem sokkal később, június közepén pedig két további Pókember-filmet is bejelentettek. Joggal merült fel tehát a kérdés, hogyan tudják majd az alkotók négy – vagy akár még ennél is több – részen keresztül fenntartani a közönség érdeklődését. (Különösen, mert egyszer már készült egy trilógia és utána az újabb film, az előző rész.) Webb a franchise előtt álló kihívás egyik lehetséges megoldását vázolta fel a CraveOnline-nak adott interjújában:

"Nos, azt hiszem, a cselekmény eleve trilógiaként fogantatott, tehát eleve adott volt a kötött szerkezet a történetet illetően, valamint egy elnagyolt vázlat arra vonatkozóan, hogy minek kell történnie. A negyedik részre fedeztük fel, hogy mennyi olyan kisegítő karakterünk van, amelyek önmagukban is hatalmas filmes lehetőségeket rejthetnek. Ezeket akár hasznosíthatnánk is, oly módon, hogy az eredmény egyszerre legyen izgalmas, szórakoztató és értékes. Talán nem csupán egy Pókember-film lesz majd."

Webb nyilatkozata semmiképp sem tekinthető hivatalos információnak, csupán egy lehetséges módját villantja fel a saját korlátaival küzdő brand túlélésének.

A csodálatos Pókember 2 jövő májusban érkezik majd, a harmadik részt 2016 nyarára ígérik, az emlegetett negyedik rész pedig – a tervek szerint – 2018 május 4-én mutatkozik majd be. Addig még bőven van idő az alkotók számára gondolkodni.