Kevesebb digitális trükk a Star Wars 7-ben

2013.07.31. 10:12

Egyelőre még meglehetősen kevés információnk van a 2015-ben érkező új Csillagok Háborúja-filmről, eltekintve attól, hogy J.J. Abrams fogja rendezni, és hogy a forgatások helyszíne London lesz. A Lucasfilm új vezére, Kathleen Kennedy azonban a hétvégén valami nagyon izgalmasat árult el: kevesebb CGI-ra (nevezzük számítógépes grafikának) számíthatunk majd a sorozat legfrissebb darabjában.

"Mostanság épp arról tárgyalunk, hogy mennyi CGI legyen a hetedik epizódban" – árulta el az idén hatvan éves Kennedy a Star Wars Celebration Europe nevű rendezvényen a németországi Essen városában. "Azt tartjuk szem előtt, amilyenek a korai Star Wars-filmek voltak: valós helyszíneket és speciális effektusokat használtak. Úgyhogy a hetedik epizódhoz keresünk néhány nagyon menő helyszínt, amelyeket az effektek teljes eszközparkjával teszünk majd még látványosabbá" – folytatta.

"Teljesen le voltam nyűgözve tegnap azon, amit a rajongók csinálnak" – utalt a rendezvény néhány előadására és bemutatójára a Lucasfilm jelenlegi feje. "Modellkészítőket alkalmaznak, valódi droidokat, és olyan műalkotásokat használnak, amelyeket megtapinthatsz, érezhetsz. Tulajdonképpen mi is ezt szeretnénk tenni, kiegészítve némi CG-vel."