Wall-E életre kelt

2013.08.06. 16:10

Bakersfield, a kaliforniai porfészek elindult a világhír felé, és ezt egy megszállott robotimádónak köszönheti. Michael McMaster és haverjai ugyanis azzal töltötték az elmúlt öt évet, hogy felépítsék az igazi Wall-E-t.

Habár a csapat korábban R2D2 Építői Klub néven működött, és a Star Wars kis centrifugaszerű robotját akarta megépíteni, Wall-E-ben hirtelen nagyobb kihívást láttak, miután megismerték a figurát. Ráadásul míg R2D2-t George Lucas és csapata tényleg felépítették a forgatások idején, sőt, több változata is létezett, Wall-E mindig is csak animált formában működött. Nem csoda, hogy csak amikor McMaster építeni kezdte, akkor derült ki, hogy Wall-E arányai és dizjánja alapján nem igazán életképes.

Making a Real Life-Size Wall-E Robot (Geek Week!)

A megszállott építő ezért beszélt a Pixar animátoraival is, de ők erre csak annyit tudtak mondani, hogy Wall-E esetében elég volt, hogy csinos lett. Wall-E távirányítással működik, jön-megy és forgatja a fejét, egy szempontból viszont biztosan nem olyan, mint filmbeli példaképe: még nem tud szeretni – írta a Filmdrunk.

Ai SUMMIT konferencia 2024