Filmfesztivál Bujtor István tiszteletére

MTI/Index
2013.08.14. 12:08

Bujtor István tiszteletére filmfesztivált rendeznek Balatonszemesen augusztus 19-én. Az eseményen 16 kisjátékfilmet vetítenek le - közölte Róka László, a Latinovits Zoltán Művelődési Ház igazgatója.

A IV. Bujtor István Filmfesztiválra olyan kisjátékfilmeket vártak, amelyek a négy éve elhunyt színész szellemi örökségét vállalva elsősorban a vidámság, a könnyedség és a humor jegyében készültek. Idén - csakúgy, mint tavaly - 16 alkotás érkezett a megmérettetésre, amelyek közül a legjobb szerény jutalomban is részesül.

A rendezvény a település háromnapos, augusztus 18. és 20. között tartandó kulturális és könnyűzenei programsorozatának része. A független, amatőr alkotók és alkotóközösségek kisfilmjeit a Bujdosó Pince különtermében ingyen tekinthetik meg az érdeklődők.

Balatonszemes 19 éve ápolja Bujtor István féltestvérének, Latinovits Zoltánnak az emlékét is. A művészek felmenői ide temetkeztek és családi nyaralójuk révén is több szállal kötődtek a településhez. A harmadik testvér, Frenreisz Károly ismert rockzenész ma is Balatonszemesre jár nyaralni.

"A bátyám, Latinovits Zoltán művész volt, ez biztos, én nem tartom magam hozzá foghatónak. Időnként kicsúszik belőlem valami, ám attól még nem vagyok művész - mondta a VOX-nak adott interjújában Bujtor István. "Kétségtelenül szeretem összefogni, vezetni a csapatot. De ezt az élet más területén is szívesen teszem. Ha ide rendelt a sors, akkor most már itt maradok" - tette hozzá.