A fekete komornyikot nem lehet legyőzni

2013.08.27. 08:03

Immáron második hete vezeti az aktuális mozis bevételi listákat egy mindössze húszmillió dollárból készült film, amiben egy robbanás sincs, sőt, tessék megkapaszkodni, robotok és gumiruhás nyikhajok sem rohangálnak benne a CGI-díszletek között. A Fehér Házban nyolc elnököt is kiszolgáló fekete komornyik történetét imádják a nézők, legalábbis erre utal, hogy a második héten is összekapart 17 millió dollárt, ezzel magabiztosan maga mögé utasította a heti premiereket, és már 52 millió dollárnál tart.

A második helyen a Jennifer Aniston feszes seggét is csatasorba állító Családi üzelmek áll 13 millió dollárral (összesen már 91 milliónál tart), emelje fel a kezét az, aki nem látja a jövőbeli folytatást gründoló producereket maga előtt.

A 18-as karikával vetített komédia mögött a harmadik helyre futott be a 60 millió dolláros büdzséből összerántott A végzet ereklyéi: Csontváros című film, amit egyértelműen az Alkonyat/Éhezők viadala-közönség igényeire szabtak, de olyat bukott, mint Kun Béla: rongyos kilencmillió dollárral kezdett, ami azt jelenti, hogy ha 18-20 milliót visszahoz a költségekből, már csodálkoznánk. A tanulság: nem minden tinifilmből lehet sikeres franchise, pedig a Végzet ereklyéit annak szánták.

The World's End - International Trailer

Negyedik lett Simon Pegg, Nick Frost és Edward Wright The World's End című vígjátéka 8 millió dollárral. A vicces apokalipszisről szóló komédia a brit trió harmadik közös filmje, és ha csak fele olyan mókás, mint az előző kettő volt (Haláli hullák hajnala és Vaskabátok), akkor mi is szívesen megnéznénk, de magyar bemutatóról egyelőre semmi hírünk. A filmet a briteknél már korábban bemutatták, most éppen 24 millió dolláros bevételnél tart, ami a 20 milliós gyártási költséget elnézve nem is rossz.