Családról és halálról beszélt Douglas az Emmy-átadón

2013.09.23. 11:25

Először partnerének, Matt Damonnak gratulált Michael Douglas, aki ma hajnalban a Túl a csillogáson című film főszerepéért vehette át a legjobb színésznek járó Emmy-díjat. A díjért filmbéli partnere Damon is versenyben volt, de végül Douglas vihette azt haza. Douglas azonban nem győzte hangsúlyozni, régóta ismeri, szereti és tiszteli Damont, a Good Will Hunting óta nagy rajongója és sok időt töltöttek együtt amikor feleségével az Ocean's 12 című filmet forgatták.

A színész ezután fiával, Cameronnal való kapcsolatáról beszélt, aki jelenleg is 9 éves börtönbüntetését tölti drogkereskedelem miatt. Douglas elmondta, fia élete nagy részében drogfüggő volt, és volt idő, amikor nagyon csalódott volt benne, most azonban inkább az amerikai rendszerben csalódott. Ezzel valószínűleg arra utalt, hogy nagyon hosszúnak tartja a fiára kiszabott büntetést. Hozzátette, az Egyesült Államok a világ népességének 5 százalékát adja, az összes elítéltnek viszont a negyedét.

Kiemelte, hogy rendkívül fontosságú volt neki ez a film a felépülésében, hiszen míg egyik nap még a halállal kellett foglalkoznia, másnap megkapta ezt a gyönyörű filmet. Még egyszer megköszönte Matt Damonnak és a rendezőnek, Steven Soderberghnek hogy eltolták a forgatást és vártak rá addig, amíg fizikailag is felépül. Mi is megírtuk, hogy Douglas parádézik a filmben, és élete egyik legjobb alakítását nyújtja, de szinte biztos, hogy a díjjal egyúttal betegségének felvállalását és leküzdését is jutalmazta a zsűri.