Nem küldik a Kidman-filmet az Oscarért

2013.09.24. 14:19

Nem akarja a Weinstein testvérek produkciós cége, hogy az idei Oscar-versenyben szerepeljen a Grace Kelly életéről forgatott film, a Grace of Monaco, amelyben Nicole Kidman alakítja a címszerepet, ezért 2014 tavaszára halasztották a bemutatót.

A produkció számára eredetileg november 27-től foglaltak le korlátozott számú vetítést, hogy jelölhető legyen az amerikai filmakadémia díjaira. A The Hollywood Reporter szerint viszont Weinsteinék jövőre csúsztatták a premiert, mert úgy vélték, a filmnek további simításokra van szüksége ahhoz, hogy teljesen elkészüljön.

Grace of Monaco - Trailer

A tavaszi bemutató mindenesetre bennfentes források szerint azt jelzi, hogy inkább kasszasikernek szánják, mint díjfavoritnak. A The Weinstein Co. azért idén sem marad Oscar-esélyes filmek nélkül: a cég forgalmazta a Fruitvale Station című életrajzi drámát, a százmillió dolláros bevételen túl járó A komornyikot, A nagymester című harcművészeti drámát, a Salinger című dokumentumfilmet, és hamarosan mozikba küldik a torontói filmfesztiválon szerepelt Mandela-filmet, a Judi Dench-csel forgatott Philomenát, valamint az August: Osage County és a One Chance című produkciókat.

A Grace of Monacóban a herceget Tim Roth alakítja, de szerepel a filmben Milo Ventimiglia, Parker Posey és Paz Vega is. A rendező Olivier Dahan, ő rendezte Marion Cotillard-ot a Piaf-ban. Állítólag nem klasszikus életrajzi film lesz, nem dolgozza fel Grace Kelly egész életét. Arról az időszakról szól, amikor már túl volt hollywoodi karrierjén és Monacóban élt. (Grace Kelly ünnepelt hollywoodi színésznő volt, amíg 1956-ban hozzá nem ment III. Rainier monacói herceghez.)

A hercegi család nem örült a filmnek, közleményben jelezték, hogy fikcióról van szó, aminek nem sok köze van Grace Kelly valódi életéhez.