Ausztráliában forgatja új filmjét Angelina Jolie

2013.10.03. 10:35

Ausztráliában forgatja Angelina Jolie második, Unbroken című filmjét, ami egy második világháborús dráma lesz. A film nagy részét Sydney-ben veszik majd fel, október 21-én kezdik forgatni, Jolie jövő karácsonyra már bemutatót tervez.

A Laura Hillenbrand könyvén alapuló film Louis Zamperini, olimpiai futó történtét meséli el, akinek repülője 1943-ban lezuhant, és két társával együtt 47 napig sodródott a Csendes-óceánon, majd miután a japán partoknál földet ért, elfogták és két évet töltött hadifogolytáborban. A főszereplőt a brit Jack O'Connell játsza majd, a forgatókönyv végleges változatát pedig a Coen-fivérek jegyzik. A filmben szerepel még Garrett Hedlund, Domhnall Gleeson, Finn Wittrock és Alex Russell. Az ausztrálok nagyon büszkék, hogy Jolie őket választotta, pedig számos helyszín volt versenyben. A nyilatkozatok szerint örülnek, hogy hozzájuk jön a színésznő, emellett a forgatás mintegy 300 embernek ad majd munkát, írja a Hollywood Reporter.

Jolie első rendezése is háborús film volt, A vér és méz földjén a balkáni konfliktust dolgozta fel, és Magyarországon forgatta. A filmről a kritikánkat itt olvashatja.