Jobb a két rész, mint az egy

2013.10.21. 14:46
A Jurassic Parkból a negyedik, az Avatarból rögtön a második, harmadik, negyedik rész jöhet. 22 év után újra támadnak majd a középkori élőholtak is, vagyis a Sötétség serege.

Jó hír az Avatar-fanoknak: most már tuti, hogy jön a folytatás, írja a Variety. A rendező James Cameron már nagyjából elkészült a forgatókönyvvel, és a felkért társszerzők, Josh Friedman, Rick Jaffa és Amanda Silver, valamint Shane Salerno is csak csiszolgatni fogják a sztorit. Sam Worthington, a film főszereplője szerint egy év múlva indulhat a munka. Jövő októbertől ráadásul nemcsak a második rész forog, hanem rögtön a harmadik és a negyedik is egyszerre – mondta a színész egy ausztrál rádióműsorban. A legújabb Avatar 2016 decemberétől kerülhet a mozikba.

De Hollywoodban tárgyalják a Jurassic Park 4-et is. Éppen húsz éve, hogy lecsengett az első rész utáni őrület, és 12 éve, hogy a harmadik epizód gumidínóinak emlékét próbáljuk kiheverni. A Universal és Spielberg most mégis folytatással riogat és állítólag már a színészekkel is egyeztettek. A Jurassic Worldben Josh Brolin (W, Tőzsdecápák, Nem vénnek való vidék), a szexi vörös Bryce Dallas Howard (A segítség, A falu, Pókember 3.), a Vasember fura kölyke, Ty Simpkins és a nem sokkal idősebb Nick Robinson is játszhat. A kalandfilmet Colin Trevorrow rendezi és Derek Connollyval közösen írják a forgatókönyvet.

avatar-2

A sztoriról egyelőre nem sokat tudni, de Simpkins és Robinson valószínűleg testvérpárt alakítanak majd. Steven Spielberg, Frank Marshall és Pat Crowley producerként vesznek részt a 2014 elején kezdődő forgatási munkákban. Az újra felhúzott dinoszauruszrobotok és digitális testvéreik 2015 második felében 3D-ben vehetik be a vásznakat.

Bruce Campbell megerősítette: több mint 22 év után jön a Sötétség serege 2 is. Az 1992-es horror főszereplője ugyanis eddig elfoglalt volt, most viszont ráér, és a rendező Sam Raimi is tud időt szakítani egy hadseregnyi agresszív élőhalottra, írja a Dread Central. A nyolcvanas évekbeli, kitörölhetetlenül agyunkba égett Evil Dead-sorozat alkotói nem kapkodták el. Az 55 éves Campbell azonban szerencsére tudja magáról, hogy lassan nagypapakorba lép: amikor bejelentette a filmet, ellőtt néhány járókeretes, sétabotos és szívrohamos poént is. A film 2016-ra készülhet el, és remélhetőleg csak a nézők kapnak majd szívrohamot tőle.