Elhunyt Graham Stark angol színész

2013.10.31. 15:15

Meghalt Graham Stark angol komikus, aki az összes Rózsaszín párduc-filmben szerepelt. Halálát szélütés okozta. 91 éves volt. Stark több mint száz filmben tűnt fel, az Alfie-tól a Casino Royale-ig. Peter Sellersszel való barátsága biztosította számára az állandó jelenlétet az 1964-ben útjára indított Rózsaszín párduc-sorozatban. Az első két részben Clouseau felügyelő hallgatag asszisztensét játszotta, majd egy sor különböző figurát személyesített meg.

Stark 13 évesen kezdte a pályát, először pantomim-számokkal szórakoztatta közönségét Londonban. Később a Drámai Művészetek Akadémiáján tanult, majd jelentkezett a királyi légierőhöz (RAF). A világháborús években bajtársaival, a későbbi filmcsillag Peter Sellersszel, illetve Tony Hancock és Dick Emery színészekkel együtt szórakoztatták az angol csapatokat, amerre csak jártak.

Számos szórakoztató tévéműsorban, köztük a Benny Hill-showban is feltűnt, mielőtt saját műsort kapott. Két filmet is rendezett, és szenvedélyesen fotózott. Főként barátairól és színészkollégáiról készült felvételeit több kiállításon is bemutatták.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport