A Grand Budapest Hotel nyitja a Berlinálét

2013.11.05. 13:07

A 64. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál február 6-án Wes Anderson új filmjével, a Grand Budapest Hotel vetítésével kezdődik majd. „Nagyon boldogok vagyunk, hogy Wes Anderson nyitja meg a 64. Berlinálét” – örvendezett Dieter Kosslick fesztiváligazgató is.  

The Grand Budapest Hotel előzetes

Az 1920-as években játszódó sztori főszereplője Ralph Fiennes, aki portásként az idős hotelvendégek kegyeltje, így örököl meg egy értékes festményt. Adrien Brody nincs elragadtatva a hírtől, úgyhogy bemos egy jó nagyot mindenkinek a végrendelet felolvasásakor, majd nagy kergetőzés kezdődik – derült ki korábban a Grand Budapest Hotel előzeteséből. A film egyébként a legendás szállodaportás, Gustave H és egy Zero Moustafa nevű fiú barátságát követi. A sztárparádé szokásos Wes Anderson-stílusú: játszik benne Mathieu Amalric, Willem Dafoe, Jeff Goldblum, Harvey Keitel, Jude Law, Bill Murray, Edward Norton, Saoirse Ronan, Jason Schwartzman, Tilda Swinton, Tom Wilkinson, Owen Wilson és az újonc Tony Revolori. 

A filmet a berlini premier után mutatják be Európa-szerte, az Egyesült Államokban még többet kell majd várni: a Fox Searchlight Pictures március 7-én kezdi a forgalmazását.