Elképesztően látványos lesz az új Robotzsaru

2013.11.08. 15:56

A Robotzsaru a nyolcvanas évek végének egyik legpöpecebb filmje volt a robotpáncélba applikált egykori rendőrembert alakító Peter Wellerrel. Paul Verhoeven brutális rendezésében a félig ember, félig gép főhős Detroit gazembermentesítése mellett leginkább azzal foglalkozik, hogy kiderítse, ki ölte meg (mert meghalt, csak megjavították). És ez így nagyon jó volt. A filmből persze franchise lett, két folytatást, egy "rendes" tévésorozatot, egy minisorozatot és két animációs szériát is kapott, de igazi sikert egyik sem aratott.

2001 óta nem is nagyon foglalkoztak vele ezen a szinten (képregények és videójátékok születtek azért), egészen 2005-ig, amikor elkezdtek a reboot gondolatával foglalkozni. Eleinte még Darron Aronofsky neve is felmerült rendezőként, de végül egy hollywoodi újoncra, a brazil José Padilhára bízták a franchise feltámasztását.

RoboCop - Official Trailer #2

A jövőre mozikba kerülő filmben a címszerepet a The Killing című tévésorozatban felfedezett Joel Kinnaman alakítja majd (nagyon jó színész, tessék odafigyelni rá), mellette Samuel L. Jackson, Gary Oldman, Michael Keaton, Abbie Cornish, Jackie Earle Haley, Michael Kenneth Williams, Jennifer Ehle és Jay Baruchel szerepel majd.