Előkerült az Ördögűző eredeti előzetese

2013.11.08. 17:37

A napokban kezdte bejárni az online sajtót az a videó, amely több szájt állítása szerint is Az ördögűző eredeti előzetese volt, és amelyet ezidáig túlzott erőszakossága miatt nem láthatott a nézőközönség. A Movies.com információi szerint azonban soha nem került sor a tényleges tilalomra, csupán a Warner Bros. vezetősége érezte úgy, hogy a rettenetesen rémisztő képi világ és Lalo Schifrin hátborzongató zenéje együtt már túl talán túl nagy sokk lenne a mozilátogatók számára. A hajtás után megmutatjuk, mitől retteg most a fél internet.

A közel kétperces trailerben jól láthatjuk Pazuzut, a démont is, aki egyébként csak röpke villanások erejéig tűnik fel a filmben. "Oltsd el a lámpákat, tekerd fel a hangerőt, és kattints a play-gombra, hogy biztosan ne legyenek nyugodt álmaid! Mi szóltunk" – figyelmeztet a Dread Central is.

William Friedkin 1973-as horrorját a mozirajongók immár negyven éve jegyzik a filmtörténet legfélelmetesebb alkotásainak egyikeként. A megjelenését követő évben tíz Oscar-díjra, hat Golden Globe-ra és egy BAFTA-díjra is jelölték.